Workshopy a přednášky

Domácí příprava filtrované kávy pomocí Chemex a Hario filtrů

Domácí příprava filtrované kávy pomocí Chemex a Hario filtrů

Filtrování kávy se v posledních letech stalo důležitou součástí života každého milovníka dobré kávy. V tomto workshopu se zaměříme na jednotlivé postupy a zásady tohoto filtrování. Ukážeme nové trendy a vychytávky v tomto směru a dáme vám spousty typů, které se vám při domácí přípravě budou hodit.

Základ pro Homebaristu: džezva, french press, aero press

Základ pro Homebaristu: džezva, french press, aero press

Nemáte doma pákovou mašinu? Nevadí, jsou i jiné možnosti, jak si doma skvělou kávu připravit. V tomto workshopu vám ukážeme, jak správně pracovat s konvicí french press, aero filtrem a džezvou. Dozvíte se veškeré know-how, které v tomto směru potřebujete vědět.

Cupping a chutě kávy

Cupping a chutě kávy

Není káva jako káva. Víte, že v kávě můžete najít přes osm set různých chuťových směrů? Proč to tak je a jak je můžeme rozpoznat? Co je to cupping a jak ochutnávají kávu profíci? Jak se v chutích neztratit a jak si to pořádně vychutnat?

Káva od A do Z

Káva od A do Z

Proč některá káva chutná jako citron a jiná má blízko k čokoládě? Proč nám káva u nás? Na co si dát při koupi kávy pozor, veškeré know how pro každého milovníka dobré kávy a ještě mnoho více se dozvíte v přednášce „Káva od A do Z“. Poutavé vyprávění s prostorem pro otázky.

čas: 2 hod.

Kavárenský Život (nejen v Drážďanech)

Kavárenský Život (nejen v Drážďanech)

Přijďte nahlédnout do světa zcestovalé kávové someliérky. Jak se kde káva pije, to je především věc kulturních zvyků . O kavárnách, postoji a trendech, baristech a hipsterech. Protkané vtipnými historkami z kavárenského života a samozřejmě prostorem k diskuzi. Na to všechno a mnohem více se můžete těšit v této přednášce.

čas: 90 min.